Traditioner

Jul

Jeg elsker traditioner og jeg elsker at gøre noget ud af det sammen med børnene. 

Til jul pynter vi op sammen, så der i huset bliver rigtig hyggeligt og fyldt med julestemning. Vi bager småkager og andre julegodter, klipper, klistrer, maler for at lave det fineste julepynt, børnene stolt kan tage med hjem og pynte op med. 

Til jul laver vi selvfølgelig også julegaver til børnenes familier, hvilket virkelig sætter gang i fantasien og børnenes (og min) kreativitet. Det har vi virkelig stor fornøjelse med og vi nyder at hygge sammen. 

Børnene og jeg holder også vores egen lille julefrokost, hvor vi sammen laver et flot frokostbord og leger julelege og synger julesange. 

Påske

Til påske pynter vi op med små påskekyllinger og æg. Vi maler på æg og finder en bakke hvor vi triller æggene ned. Går ægget ikke i stykker napper vi en tur op ad bakken og giver ægget en tur til og sådan bliver vi ved til alle æg er gået i stykker. 

I påskedagene leger vi også æggejagt, hvor jeg gemmer æg i haven, som børnene så skal finde. De får hver deres lille kurv og så ligger jeg små ledetråde ved hvert æg i haven. Det er til stor glæde og børnene går virkelig op i det og bliver så stolte når de finder et æg. 

Til slut hygger vi med en dejlig påskefrokost, som børnene hjælper med at gøre klar. 

Fastelavn

Til fastelavn planlæger jeg en dag hvor børnene meget gerne må klæde sig ud hvis de og I har lyst – det er absolut ikke et krav, og så slår vi katten af tønden og tager en masse billeder af de skønne børn.  Vi klipper, maler og tegner fastelavnspynt så vi hver  især kan lave vores eget fastelavnsris. 

Fødselsdag

Når børnene har fødselsdag fejrer vi selvfølgelig denne dag, med ekstra hygge, sang og en lille gave. Denne dag er børnenes helt egen dag og de nyder at være i centrum. Vi bager noget lækkert og hygger os sammen ved bordet. Jeg har ikke sukkerpolitik, da jeg ikke tror at et lille stykke kage så sjældent skader nogen. Nogle gange bager vi kage til fødselsdage og andre gange bager vi figurer ud af bolledej. Jeg respekterer selvfølgelig hvis I ikke ønsker at jeres barn får sukker.